Welk beroep past bij mij?

Welk beroep past bij mij

Wat doe je als mensen met minstens 10 jaar werkervaring tegen je zeggen dat ze het even niet meer weten? Ik werd er door verrast begin dit jaar. Vanuit mijn rol als coach werd mij kort na elkaar door drie verschillende cliënten de vraag gesteld: Is er een manier om er achter te komen welk beroep het beste bij me past? MBTI kan dan inzicht geven.

Soms ben ik coach van mensen zonder werk. Op hun Linkedin profiel staat “in between jobs”. Het geeft een overgangsfase aan. Fascinerend dat sommigen op hun 35e / 40e plots gaan twijfelen aan het vervolg van hun loopbaan. Wat is mijn plek in de carrousel? Wat wil ik nu eigenlijk? Welk werk past bij mij?

Resultaten behaald in het verleden bieden niet altijd een garantie voor de toekomst.
De situatie vraagt om inzicht in weten waar beroep, talent en passie samenvallen.Er zijn competentietesten. Maar ik ben sceptisch over methodes die mensen testen en in hokjes stoppen. Je kent ze wel, met van die kleuren.

MBTI meet niet en oordeelt niet. Door een vragenlijst, en mijn begeleiding, leer je jezelf beter kennen. Ik ben gecertificeerd MBTI coach en geniet van de mooie ” aha momenten ” en de nieuwe inzichten waar mijn cliënten blij van worden. Dit past bij mij. En dit juist niet. Maar nu ook begrijpen waarom. Het motiveert en het stimuleert. Het levert energie op om stappen te zetten. MBTI is een prachtig instrument voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen. De toepasbaarheid gaat van persoonlijke ontwikkeling en coaching tot management en leiderschapsontwikkeling, teambuilding en -ontwikkeling, organisatieverandering en het verbeteren van communicatie.